A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗНАМ'ЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область, Березівський район

Повідомлення про легалізацію зайнятості населення на території Знам'янської ОТГ

Дата: 15.11.2019 17:06
Кількість переглядів: 2078

ПОВІДОМЛЕННЯ

            Керуючись пп.3 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та відповідно до розпорядження голови Знам’янської сільської ради від 05.07.2018 року №45-ОД «Про утворення робочої групи з питань легалізації зайнятості населення та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці у Знам’янській сільській раді» Знам’янська  сільська рада здійснює на відповідній території  контроль за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

Відповідно до ст. 42 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV  підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Згідно із частинами другою та третьою ст. 45 Господарського кодексу України порядок створення, державної реєстрації, діяльності, реорганізації та ліквідації суб’єктів підприємництва окремих організаційних форм визначається Господарського кодексу України та іншими законами.

Щодо громадян та юридичних осіб, для яких підприємницька діяльність не є основною, положення цього Кодексу поширюються на ту частину їх діяльності, яка за своїм характером є підприємницькою.

Статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073-X із змінами і доповненнями встановлено, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди),

- тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

З метою запобігання вищезазначеного, Знам’янська сільська рада вимагає у найкоротший термін привести у відповідність до законодавства самостійну господарську діяльність.

 

Адміністрація  Знам’янської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь